"A més de ser una de les ciutats més visitades d'Europa, Barcelona és coneguda arreu del món per la seva peculiar arquitectura modernista"

La història de les rajoles hidràuliques

A finals del segle XIX i principis del segle XX, alguns arquitectes catalans, el més famós de qui era Antoni Gaudí, van canviar la cara de Barcelona amb els seus edificis singulars.

Les plantes de rajoles de ciment, amb els seus patrons elaborats i imaginatius, es van convertir en un tret distintiu de l'arquitectura modernista barcelonina.


"Les rajoles de ciment es van convertir en un bonic i assequible substitut de la pedra natural"

Com es feien les rajoles de ciment

Es van fer un per un premsat en fred junts una capa de ciment Portland blanc d'alta qualitat, pols de marbre, sorra fina i pigments de color natural mineral, sobre una base de ciment més gruixut i sorra amb premsa hidràulica (d'aquí deriven la seva nom català "rajoles hidràuliques"). Aquests rajoles, van ser portades a l'Exposició Internacional de París de 1867 per l'empresa catalana Garret & Rivet, van ser considerades com un substitut econòmic tant a la pedra natural com el marbre.


"Les plantes de rajoles de ciment, amb els seus patrons elaborats i imaginatius, són un tret distintiu de l'arquitectura modernista barcelonina"

La reinterpretació del passat va ser una de les característiques principals de l'art modernista.

Amb les rajoles de ciment es va crear sòls increïbles amb materials més assequibles. Amb aquestes dues idees, vam crear la nostra primera col·lecció de coixins Soft Tiles®, una reinterpretació contemporània d'alguns dels pisos més bells de la tradició iconònica modernista de Barcelona. Una reinterpretació que no només fa un ús contemporani de colors i formes, sinó que també transfereix aquests patrons increïbles a un mitjà diferent: el teixit.

 


"Un bon disseny va més enllà de la moda del moment"

Què és un bon disseny?

 

El bon disseny no és tan fàcil d'aconseguir. És més que fer alguna cosa bella.

El bon disseny ha de ser funcional, ha de respondre a uns criteris estètics. Per descomptat, ha de complir el seu propòsit i ser sostenible. El bon disseny no ha de ser efímer, ha d'anar més enllà de la moda del moment.


"Soft Tiles®, fet a mà a Barcelona"

La sostenibilitat no és una opció.

Vivim en una societat amb excés de consum. El disseny de massa, de baix cost té un preu massa alt. El disseny efímer i de moda té una vida curta: ja és vell quan s’acaba la moda. I no necessitem més disseny disponible.

Un bon disseny, avui, ha de ser amigable amb el nostre entorn i garantir condicions de treball just per als éssers humans que el produeixen.


"Si t'agrada alguna cosa, vols que duri per sempre"

Hem decidit apostar per la bellesa i la sostenibilitat.

 

Aquest ha estat el nostre compromís des del principi: fer alguna cosa bella i atractiva, un disseny que t’enamorarà. Al mateix temps, volíem que els nostres coixins fossin duraders, perquè si t'estimes alguna cosa, vols que duri per sempre.

Estem compromesos amb la sostenibilitat ambiental i contra l'explotació laboral. És per això que els nostres coixins Soft Tiles® estan fets amb cotó 100% orgànic i cada etapa de producció es realitza a Espanya.


En aquesta primera col·lecció, presentem sis patrons dividits en dues paletes de colors diferents. La flexibilitat del seu disseny permet una combinació diferent que permet a tots, a tot arreu, gaudir de la bellesa dels meravellosos i únics pisos de Barcelona.